-
ZNÁTE „ZDRAVÝ TALÍŘ“ OD MARGIT?
Margit Slimáková je odbornice na zdravotní prevenci a výživu. Vystudovala farmacii a dietologii v USA. Šíří osvětu, publikuje, přednáší a organizuje semináře. Na svém webu www.margit.cz nabízí pravidelný blog, encyklopedii a první pomoc při řešení zdravotních potíží. Prosazuje Zdravý talíř jako náhradu zastaralé […]
-
SABDŽÍ Z DÝNĚ A BÍLÝCH FAZOLÍ – GARY WRIGHT
SABDŽÍ Z DÝNĚ A BÍLÝCH FAZOLÍ – GARY WRIGHT
5 porcí/ bez lepku/ vegan750g dýně (oloupané a bez dužiny)
200g žluté čočky mungo
200g máslových fazolí (24 hodin předem namočených ve vodě)
200g rajčat (bez slupky)
250ml kokosového mléka
100g nasekaného pórku
10g zázvoru (jemně nakrájeného)
1 lžička […] -
PODZIMNÍ SALÁT S PEČENOU ZELENINOU – HANKA ZEMANOVÁ
Foto: Alena Hrbková
PODZIMNÍ SALÁT S PEČENOU ZELENINOU – HANKA ZEMANOVÁ
4 porce / vegan / bez lepku500 g očištěné dýně Hokkaidó
250 g cibule, ideálně červené
250 g pastiňáku
50 ml olivového oleje
5 prolisovaných stroužků česneku
2 lžičky soli a čerstvě mletý pepř (nebo bylinný […] -
BORŠČ S CIZRNOU – HANKA ZEMANOVÁ
Foto: Alena Hrbková
BORŠČ S CIZRNOU – HANKA ZEMANOVÁ
4 porce / bez lepku250 g uvařené cizrny (nebo 1 plechovka sterilované biocizrny)
2 bio hovězí bujóny nebo silný hovězí vývar z biomasa a kostí
2 lžíce přepuštěného másla (tzv. ghíčka)
1 bio cibule
4 stroužky česneku, nakrájeného […] -
DÝŇOVÁ POLÉVKA S KURKUMOU – HANKA ZEMANOVÁ
Foto: Alena Hrbková
DÝŇOVÁ POLÉVKA S KURKUMOU – HANKA ZEMANOVÁ
5 porcí / vegan (pokud použijete pouze olej) / bez lepku
1 kg vydlabané dýně Hokkaidó (není nutné ji loupat)
2 lžíce přepuštěného másla (nebo lžíce másla a olivový olej)
1 cibule nakrájená najemno
1 lžička […]