hokkaido

  • SABDŽÍ Z DÝNĚ A BÍLÝCH FAZOLÍ – GARY WRIGHT

    SABDŽÍ Z DÝNĚ A BÍLÝCH FAZOLÍ – GARY WRIGHT
    5 porcí/ bez lepku/ vegan

    750g dýně (oloupané a bez dužiny)
    200g žluté čočky mungo
    200g máslových fazolí (24 hodin předem namočených ve vodě)
    200g rajčat (bez slupky)
    250ml kokosového mléka
    100g nasekaného pórku
    10g zázvoru (jemně nakrájeného)
    1 lžička třtinového cukru (kolik)?
    1/2 svazku koriandru (s kořeny)
    2 lžičky ghee (nebo kokosového oleje pro vegany)
    1 limetka
    himalájská […]

  • PODZIMNÍ SALÁT S PEČENOU ZELENINOU – HANKA ZEMANOVÁ

    Foto: Alena Hrbková

    PODZIMNÍ SALÁT S PEČENOU ZELENINOU – HANKA ZEMANOVÁ
    4 porce / vegan / bez lepku

    500 g očištěné dýně Hokkaidó
    250 g cibule, ideálně červené
    250 g pastiňáku
    50 ml olivového oleje
    5 prolisovaných stroužků česneku
    2 lžičky soli a čerstvě mletý pepř (nebo bylinný peprník)
    troška tymiánu
    miska různých druhů salátu – polníček, lístky špenátu, rukola
    lehce na sucho opražená dýňová semínka […]