-
Zář 27 2017 SABDŽÍ Z DÝNĚ A BÍLÝCH FAZOLÍ – GARY WRIGHT
SABDŽÍ Z DÝNĚ A BÍLÝCH FAZOLÍ – GARY WRIGHT
5 porcí/ bez lepku/ vegan750g dýně (oloupané a bez dužiny)
200g žluté čočky mungo
200g máslových fazolí (24 hodin předem namočených ve vodě)
200g rajčat (bez slupky)
250ml kokosového mléka
100g nasekaného pórku
10g zázvoru (jemně nakrájeného)
1 lžička třtinového cukru (kolik)?
1/2 svazku koriandru (s kořeny)
2 lžičky ghee (nebo kokosového oleje pro vegany)
1 limetka
himalájská […] -
Zář 20 2017 PODZIMNÍ SALÁT S PEČENOU ZELENINOU – HANKA ZEMANOVÁ
Foto: Alena Hrbková
PODZIMNÍ SALÁT S PEČENOU ZELENINOU – HANKA ZEMANOVÁ
4 porce / vegan / bez lepku500 g očištěné dýně Hokkaidó
250 g cibule, ideálně červené
250 g pastiňáku
50 ml olivového oleje
5 prolisovaných stroužků česneku
2 lžičky soli a čerstvě mletý pepř (nebo bylinný peprník)
troška tymiánu
miska různých druhů salátu – polníček, lístky špenátu, rukola
lehce na sucho opražená dýňová semínka […]