-
Zář 20 2017 PODZIMNÍ SALÁT S PEČENOU ZELENINOU – HANKA ZEMANOVÁ
Foto: Alena Hrbková
PODZIMNÍ SALÁT S PEČENOU ZELENINOU – HANKA ZEMANOVÁ
4 porce / vegan / bez lepku500 g očištěné dýně Hokkaidó
250 g cibule, ideálně červené
250 g pastiňáku
50 ml olivového oleje
5 prolisovaných stroužků česneku
2 lžičky soli a čerstvě mletý pepř (nebo bylinný peprník)
troška tymiánu
miska různých druhů salátu – polníček, lístky špenátu, rukola
lehce na sucho opražená dýňová semínka […] -
Zář 20 2017 BORŠČ S CIZRNOU – HANKA ZEMANOVÁ
Foto: Alena Hrbková
BORŠČ S CIZRNOU – HANKA ZEMANOVÁ
4 porce / bez lepku250 g uvařené cizrny (nebo 1 plechovka sterilované biocizrny)
2 bio hovězí bujóny nebo silný hovězí vývar z biomasa a kostí
2 lžíce přepuštěného másla (tzv. ghíčka)
1 bio cibule
4 stroužky česneku, nakrájeného na plátky
300 g bílého bio zelí, nakrájeného na větší nudličky
500 g syrové červené bio řepy, […] -
Kvě 08 2016 DÝŇOVÁ POLÉVKA S KURKUMOU – HANKA ZEMANOVÁ
Foto: Alena Hrbková
DÝŇOVÁ POLÉVKA S KURKUMOU – HANKA ZEMANOVÁ
5 porcí / vegan (pokud použijete pouze olej) / bez lepku
1 kg vydlabané dýně Hokkaidó (není nutné ji loupat)
2 lžíce přepuštěného másla (nebo lžíce másla a olivový olej)
1 cibule nakrájená najemno
1 lžička mleté kurkumy v biokvalitě
½ lžičky mletého kmínu
čerstvě mletý pepř
zázvor cca velikosti palce nebo ½ lžičky […]